17.2.10

Kako izabrati ordinaciju

AUTOR: dr Borislava Tomasović
 Eh, ovo baš nije lako pitanje...
Da sam ja pacijent, da sada, iz ove kože, posle 21 godine staža u ovom poslu, biram lekara, prvo bih gledala da je ordinacija registrovana, dakle - da taj lekar legalno radi....

Privatne ordinacije i klinike kontroliše 1001 inspekcija, sanitarna, zdravstvena i sve druge, i to vrlo redovno, podležu i nadzoru kvaliteta stručnog rada. A kako odrediti da li je ordinacija legalna ili ne?Pa, pregledajte "Telefonoteku", recimo - treba da znate da ma ko da želi da se reklamira u javnim glasilima mora dostaviti rešenje o osnivanju - dakle, to su sve legalne "radnje". Drugo, na vratima ordinacije ili pored njih, treba da je jasno istaknuta tabla sa radnim vremenom, imenom vlasnika i drugim podacima koji su jasno definisani zakonom.
Unutar same ordinacije su obično istaknute diplome vlasnika i saradnika, licenca, povelja u članstvu u Srpskom Lekarskom Društvu i slični dokumenti, koji opet jasno govore u prilog tome da se radi legalno.
Na žalost, usluge u legalno prijavljenim ordinacijama su skuplje, iz jasnih razloga, ali tu temu ćemo neki drugi put...:).

1 komentar: